Boek nu
Boek nu

Gent

Coming 2019

Gent, provinciehoofdstad van Oost-Vlaanderen is gelegen aan de samenvloeiing van Leie en Schelde. Qua bewonersaantal moet Gent enkel Antwerpen laten voorgaan. In de Middeleeuwen was Gent zelfs ooit één van de grootste steden in Europa. Het is een bruisende universiteitsstad met een rijk verleden en een uitgebreid cultureel aanbod, wat bijzonder in de smaak valt bij een trendy jong publiek. Het is bovendien een belangrijk commercieel en industrieel centrum.

Gent wordt ook wel eens de Bloemenstad genoemd, wegens zijn ligging midden een uitgestrekt gebied van bloemen- en plantenkwekerijen. In dit kader genieten de Gentse Floraliën absolute wereldfaam. Vanwege de ligging aan het kanaal Gent-Terneuzen kenden diverse takken van de industrie er een sterke ontwikkeling, waaronder de staalnijverheid.

Gent telt bijna 10.000 landmarks die onder waardevol onroerend erfgoed vallen. De Gentse skyline wordt gedomineerd door 3 torens: de Belforttoren, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Deze laatste trekt dagelijks duizenden bezoekers om er het bekendste werk van Jan van Eyck te komen bewonderen, het Lam Gods.

In de Seminariestraat, naast het water en als het ware in de schaduw van de Sint-Baafskathedraal bevindt zich Getaway Gent, een historisch en karaktervol complex dat tevens onderdak biedt aan de vermaarde Vlerick Business School. Getaway Gent omvat 135 kamers van het Deluxe en Superior type.

Getaway Gent ligt vlakbij het historisch centrum met zijn rijk winkel- en horeca aanbod. Alle historische bezienswaardigheden bevinden zich binnen wandelafstand. Op zondagmorgen kunt u er op de nabijgelegen Kouter in openlucht genieten van oesters met een glaasje bubbels.