Boek nu
Boek nu

Gent

Zoveel meer dan een plaats om te slapen

Gent, provinciehoofdstad van Oost-Vlaanderen, is gelegen aan de samenvloeiing van Leie en Schelde. Qua bewonersaantal moet Gent in Vlaanderen enkel Antwerpen laten voorgaan. In de Middeleeuwen was Gent zelfs ooit één van de grootste steden in Europa. Het is een bruisende universiteitsstad met een rijk verleden en een uitgebreid cultureel aanbod, wat bijzonder in de smaak valt bij een trendy jong publiek. Het is bovendien een belangrijk commercieel en industrieel centrum.

Gent wordt ook wel eens de Bloemenstad genoemd, wegens zijn ligging midden een uitgestrekt gebied van bloemen- en plantenkwekerijen. In dit kader genieten de Gentse Floraliën absolute wereldfaam. Vanwege de ligging aan het kanaal Gent-Terneuzen kenden diverse takken van de industrie er een sterke ontwikkeling, waaronder de staalnijverheid.

Gent telt bijna 10.000 landmarks die onder waardevol onroerend erfgoed vallen. De Gentse skyline wordt gedomineerd door 3 torens: de Belforttoren, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Deze laatste trekt dagelijks duizenden bezoekers om er het bekendste werk van Jan van Eyck te komen bewonderen: Het Lam Gods.

In de Seminariestraat, naast het water en als het ware in de schaduw van de Sint-Baafskathedraal, bevindt zich Getaway Gent, een historisch en karaktervol complex dat tevens onderdak biedt aan de vermaarde Vlerick Business School. Getaway Gent omvat 135 kamers van het Deluxe en Superior type.

Getaway Gent ligt vlakbij het historisch centrum met zijn rijk winkel- en horeca aanbod. Alle historische bezienswaardigheden bevinden zich binnen wandelafstand. Op zondagmorgen kunt u er op de nabijgelegen Kouter in openlucht genieten van oesters met een glaasje bubbels.

Standard studio's

Onze Standard studio's zijn geschikt voor een bezetting van maximaal 2 gasten. Alle Standard studio's zijn voorzien van een hoogwaardig enkel bed en een comfortabele slaapbank voor 1, een zithoek met…

Meer info

Deluxe Business studio's

Onze Deluxe Business studio’s zijn geschikt voor een bezetting van maximaal 3 gasten. Alle Deluxe Business studio’s zijn voorzien van een hoogwaardig enkel bed en een comfortabele slaapbank voor 2, een…

Meer info

Deluxe studio's

Onze Deluxe studio’s zijn geschikt voor een bezetting van maximaal 3 gasten. Alle Deluxe studio’s zijn voorzien van een hoogwaardig dubbel bed en een comfortabele slaapbank voor 1, een zithoek met sal…

Meer info

Superior studio's

Onze Superior studio’s zijn geschikt voor een bezetting van maximaal 4 gasten. Alle Superior studio’s zijn voorzien van een hoogwaardig dubbel bed en een comfortabele slaapbank voor 2, een zithoek met…

Meer info

Queen Studio

Onze Queen Studio’s zijn geschikt voor een bezetting van maximaal 5 gasten. Alle Queen Studio’s zijn ofwel voorzien van twee hoogwaardige dubbel bedden en een comfortabele slaapbank voor 1 of 1 hoo…

Meer info

Duplex Studio

Onze Duplex Studio’s zijn geschikt voor een bezetting van maximaal 5 gasten. Alle Duplex Studio’s zijn voorzien van een hoogwaardig dubbel bed, enkel bed en een comfortabele slaapbank voor 2, een zit…

Meer info

Executive studio's

Onze Executive studio’s zijn geschikt voor een bezetting van maximaal 6 gasten. Alle Executive studio’s zijn voorzien van twee hoogwaardige dubbel bedden en een comfortabele slaapbank voor 2, een zit…

Meer info

Familie Studio

Onze Familie Studio's zijn geschikt voor een bezetting van maximaal 6 gasten. Alle Familie Studio’s zijn voorzien van twee hoogwaardige dubbel bedden, een comfortabele slaapbank voor 2, een zithoek m…

Meer info

Alle comfort dat je nodig hebt

Kookgerei
Keukengerei
Opgemaakt bed
Handdoeken
Gratis Wifi
Microgolf
Koelkast
Flatscreen
Strijkijzer
Haardroger
Sofabed
Bestek
Camera bewaking
Parking
Bureau

Onze extra's

Parking

Reserveer een plek in onze parkeergarage op loopafstand van Getaway.

Extra schoonmaak studio

De studio's worden om de week gepoetst. Wenst u dat dit vaker gebeurt, dan kan dit op aanvraag, telkens aan de prijs van 25 euro per extra poetsbeurt.

Late check-out 13u

Geef jezelf de luxe van extra tijd om te ontspannen en verleng je verblijf. Met deze optie kun je je vertrek uitstellen en optimaal genieten van je tijd.

Early check-in 1pm

Maximaliseer je ontspanningstijd vanaf het moment dat je arriveert.

Babybed

Babybedden zijn beschikbaar voor onze jongste gasten aan een eenmalige kost van 15 euro.

Hoe Getaway bereiken

Trein: Het hoofd station van Gent, Gent-Sint-Pieters, is bereikbaar vanuit alle grote Belgische steden. Internationale treinen arriveren in het station Brussel-Zuid van waaruit u Gent kunt bereiken met een directe verbinding. Vanaf station Gent-Sint-Pieters kunt u Getaway Gent bereiken via tram, bus of een gezonde wandeling. Vind hier treinen en dienstregelingen.

Tram:Vanaf het treinstation Gent-Sint-Pieters kunt u elke tram nemen naar het ‘Lippensplein’, op 3 minuten loopafstand van Getaway Gent. Vind trams en dienstregelingen hier.

Bus: Vanaf het treinstation Gent-Sint-Pieters kunt u een overvloed aan bussen nemen die naar 'Gent Zuid' gaan, op 7 minuten loopafstand van Getaway Gent. Vind hier bussen en dienstregelingen.

Te voet: Voor de gezonde fitnessliefhebbers onder ons is het ongeveer 30 minuten wandelen van het treinstation Gent-Sint-Pieters naar Getaway Gent.

Taxi: Getaway Gent werkt samen met Taxi 222 Gent, u kunt ze 24/7 bereiken op +32 468 22 22 22.

Auto:Gent kan worden bereikt via de belangrijke snelwegen E40 en E17 die Gent verbinden met de vier windrichtingen.

Belangrijk: het centrum van Gent wordt gereguleerd door een ‘Lage Emissie Zone’ (LEZ). Om de emissiearme zone te mogen betreden, moet uw voertuig aan een aantal eisen voldoen. Het brandstoftype en de Euro-norm van uw voertuig bepalen of u de emissiearme zone kunt betreden. Vind hier meer informatie over Gent's Lage Emissie Zone en ontdek of uw wagen de stad mag betreden (https://stad.gent/nl/mobiliteit-openbare-werken/lage-emissiezone-2020).
Getaway Gent ligt tegenover "Parking Reep". Dit is een 24/7 publieke ondergrondse parkeergarage met 486 plaatsen.

Veelgestelde vragen

Waar kunnen wij parkeren?

Tegenover de ingang van het hotel vindt u de ingang van Parking Reep, een grote openbare ondergrondse parkeergarage. U vindt meer informatie over parkeerfaciliteiten in Gent hier. Een beperkt aantal private parkeerplaatsen zijn beschikbaar via Getaway. Contacteer ons om beschikbaarheid te raadplegen.

ZIJN HANDDOEKEN EN BEDLINNEN AANWEZIG?

Dit is allemaal aanwezig, de bedden zijn opgemaakt en het linnen voor de slaapbank liggen in de kast.

Per gast is er 1 grote en 1 kleine handdoek voorzien.

WELKE BETAALMIDDELEN ACCEPTEERT U?

U kan aan de receptie steeds betalen met Bancontact, Maestro, Visa of Mastercard. U kunt ook reeds online betalen via het gastenportaal.

Wij aanvaarden geen cash betalingen.

IK WIL GRAAG UITCHECKEN, MAAR DE RECEPTIE IS GESLOTEN.

Alles is reeds betaald bij de check-in, om uit te checken dient de gast enkel het sleutelkaartje in de voorziene bus aan de receptie te deponeren.

KUNNEN DE STUDIOS VOORAF BEZICHTIGD WORDEN?

Uiteraard kunnen de studio's op voorhand bezichtigd worden. Gelieve hiervoor contact op te nemen met Getaway Gent.

IS ER WIFI VOORHANDEN?

Getaway Gent is uitgerust met gratis wifi. De code vindt u op de sleutelhouder.

IS ER EEN LIFT AANWEZIG?

Getaway Gent is uitgerust met 3 liften.
Sommige studio's op het gelijkvloers zijn echter enkel toegankelijk via een aantal treden.

MOETEN WE ZELF DE STUDIO POETSEN BIJ VERTREK?

Nee, het poetsen is inbegrepen in de prijs. We vragen u enkel om uw afwas te doen.

MAG IK EEN HUISDIER MEENEMEN?

Sorry, omwille van hygiënische redenen en mogelijke allergieën zijn huisdieren niet toegelaten.

MET HOEVEEL KUNNEN WE IN EEN STUDIO VERBLIJVEN?

U kunt de mogelijke bezetting per studiotype in de beschrijving terugvinden.

WAT IS ER STANDAARD IN DE STUDIO AANWEZIG?

Een volledige lijst van voorzieningen en uitrustingen vindt u hier.

KAN IK MIJN VERBLIJF VERLENGEN?

Uiteraard kan dit, maar dan wel afhankelijk van de beschikbaarheid. Gelieve ons zo snel mogelijk te contacteren bij een geplande of gewenste verlenging.

AANVAARDT U OOK GROEPSBOEKINGEN?

Groepsboekingen zijn mogelijk bij ons, maar voor elke boeking van meer dan 4 studio's neemt u best voorafgaand contact met ons op.

KAN IK VROEGER INCHECKEN?

De receptie is geopend voor check-in vanaf 15.00 uur.

Een vroege check-in vanaf 13.00 uur kan worden aangevraagd voor aankomsten van maandag tot en met vrijdag, niet in het weekend, en dit voor een kleine meerprijs van €20. Deze aanvraag kan steeds geweigerd worden in functie van de beschikbaarheid.

KAN IK LATER INCHECKEN?

De receptie is dagelijks geopend tot 22u00.

Later inchecken is enkel mogelijk indien de betaling op voorhand is uitgevoerd en we identiteitsgegevens van de gast hebben ontvangen. Dan sturen we de gast een toegangscode en alle nodig informatie.

KAN IK LATER UITCHECKEN?

De check-out is ten laatste om 11u00, tenzij de gast op voorhand een lazy check-out geboekt heeft, dan is de check-out tot 13u00.

WAT BIJ ANNULATIE VAN MIJN BOEKING?

Zie hier onze Terms & Conditions.

IS ER ONTBIJT VOORZIEN?

Nee, we bieden geen ontbijt aan. De studio's zijn allemaal uitgerust met een eigen keukentje zodat de gasten zelf iets kunnen bereiden.

IS ER EEN KOFFIEZET AANWEZIG?

Er is een waterkoker en oploskoffie voorzien in elke studio.

Kan ik een kinderbedje aan de reservatie toevoegen?

Wij bieden kinderbedjes aan voor een eenmalige prijs van 15 euro.